Gå til hovedindhold

Internetsikkerhed: Hvad er det, og hvordan beskytter du dig selv, når du er online?

Internetsikkerhed

Hvad er internetsikkerhed? - Definition og betydning

Internetsikkerhed er et ord, der beskriver sikkerheden mht. aktiviteter og transaktioner, der sker over internettet. Det er en bestemt del af de større overvejelser om cyber- og computersikkerhed, der involverer emner, som fx browsersikkerhed, online adfærd og netværkssikkerhed. Vi bruger en stor del af vores liv på nettet, og nogle af internettets sikkerhedstrusler, vi måske møder, er:

  • Hacking, hvor uautoriserede brugere opnår adgang til computersystemer, e-mailkonti eller hjemmesider.
  • Vira eller ondsindet software (også kendt som malware), der kan beskadige dataene eller gøre systemerne sårbare over for andre trusler.
  • Identitetstyveri, hvor svindlerne stjæler personlige og økonomiske oplysninger.

Enkeltpersoner og organisationer kan heldigvis beskytte sig mod truslerne ved at praktisere en sund internetsikkerhed.

Hvad er de mest almindelige trusler mod sikkerheden på internettet?

Når man gerne vil opnå sikkerhed og fortrolighed på internettet, er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige typer af internetangreb. De mest almindelige trusler mod sikkerheden på internettet er:

Phishing

Phishing er et cyberangreb, der bruger falske e-mails. Hackerne forsøger at narre e-mailens modtagere til at tro, at en besked er ægte og relevant. Det kan fx være en anmodning fra deres bank eller en besked fra en kollega - så han eller hun klikker på et link eller åbner en vedhæftet fil. Målet er at svindle folk til at aflevere deres personlige oplysninger eller downloade malware.

Phishing er en af de ældste internetsikkerhedstrusler, der går helt tilbage til 1990'erne. Det er stadig ganske populært blandt de kriminelle, da det er en af de billigste og nemmeste måder at stjæle informationer på. I de senere år, er phishingens teknikker og meddelelser blevet mere og mere sofistikerede.

Hacking og fjernadgang

Hackere forsøger altid at udnytte et privat netværk eller et systems sårbarheder, så de kan stjæle fortrolige oplysninger og data. Fjernadgangens teknologi giver dem flere mål, som de kan udnytte. Fjernadgangens software giver brugerne mulighed for at tilgå og styre en computer eksternt - og siden pandemien, hvor flere og flere arbejder hjemmefra, er brugen steget markant.

Protokollen, der giver brugerne mulighed for at styre en computer, der er koblet op på internettet eksternt, kaldes Remote Desktop Protocol eller RDP. Fordi så mange virksomheder i alle størrelser, bruger RDP, er chancerne for af finde et netværk, som ikke er sikret korrekt, relativt store. Hackere bruger forskellige teknikker til at udnytte RDP-sårbarhederne, indtil de får fuld adgang til et netværk og dets enheder. De kan selv udføre datatyverierne eller sælge legitimationsoplysningerne på det mørke internet.

Malware og malvertising

Malware er en sammensætning af 'malicious' og 'software'. Det er en bred betegnelse, som dækker vira, orme, trojanske heste og andre skadelige programmer, som hackerne bruger til at skabe kaos og stjæle følsomme oplysninger. Al software, der er beregnet til at skade en computer, server eller et netværk kan kaldes malware.

Malvertising er sammensætningen af 'malicious' and 'advertising'. Udtrykket henviser til nettets reklamer, der distribuerer malware. Nettets reklamer er et komplekst økosystem, der involverer udgiveres hjemmesider, annonceudvekslinger, annonceservere, retargeting-netværk og netværk, der leverer indhold. 'Malvertisere' udnytter kompleksiteten til at placere ondsindet kode på de steder, som udgivere og annoncenetværk ikke altid opdager. Internettets brugere, der interagerer med en ondsindet annonce, kan fx komme til at downloade malware på deres enhed eller blive sendt videre til ondsindede hjemmesider.

Ransomware

Ransomware er en slags malware, der forhindrer dig i at bruge din computer eller tilgå bestemte filer på din computer, medmindre du betaler en løsesum. Den distribueres ofte som en trojaner - dvs. malware, der forklædt som legitim software. Når den er installeret, låser det systemets skærme eller bestemte filer, indtil du betaler.

På grund af deres umiddelbare anonymitet, beder ransomwarens operatører typisk om betaling i kryptovalutaer som Bitcoin. Løsesummens størrelse afhænger ofte af ransomwarens variant samt prisen eller valutakursen på de digitale valutaer. Det er desværre ikke altid sådan, at de kriminelle giver dig adgang til de krypterede filer, selvom de betaler.

Der kommer stadig flere ransomware-angreb og man ser stadig flere, nye ransomware-varianter. Nogle af de mest omtalte ransomware-varianter er Maze, Conti, GoldenEye, Bad Rabbit, Jigsaw, Locky, og WannaCry.

Botnets

Begrebet botnet er en sammentrækning af 'robot netværk'. Et botnet er et netværk af computere, der er blevet inficeret af malware, med fuldt overlæg, så man kan udføre automatiserede opgaver på Internettet, uden at computernes ejere ved noget om det eller giver lov til det.

Når et botnets ejer kontrollerer din computer, kan han eller hun bruge den til at udføre ondsindede aktiviteter med. Det gælder fx:

  • Generere falsk internettrafik på tredjeparts hjemmesider for at tjene penge.
  • Bruge din maskines kræfter til at hjælpe med DDoS-angreb (Distribueret Denial of Service) for at lukke andre hjemmesider.
  • E-maile spam til millioner af internetbrugere.
  • Begå bedrageri og identitetstyveri.
  • Angribe computere og servere.

Computerne kommer med i et botnet på de samme måder, som de er inficeres med enhver anden type malware. Det kan fx være ved at åbne vedhæftede filer, der downloader malware, eller besøge hjemmesider, der er inficeret med malware. De kan også sprede sig fra den ene computer til den anden, via et netværk. Antallet af bots, som er med i et botnet, varierer og afhænger af botnet-ejerens evne til at inficere nye, ubeskyttede enheder.

Wi-Fi-trusler, offentligt og derhjemme

Offentlige Wi-Fi medfører en vis fare, fordi sikkerheden i netværkene - i caféer, indkøbscentre, lufthavne, hoteller, restauranter osv. - ofte er yderst begrænset eller ikke-eksisterende. Manglen på sikkerhed betyder, at cyberkriminelle og identitetstyve kan overvåge det, du foretager dig på nettet og stjæle dine adgangskoder og personlige oplysninger. Andre farer på offentlige Wi-Fis omfatter:

  • Packet sniffing – angriberne overvåger og opfanger ukrypterede data, når de flyttes via et ubeskyttet netværk.
  • Man-in-the-middle angreb – angriberne kompromitterer et Wi-Fi-hotspot, og placerer sig i kommunikationen mellem offeret og hotspottet, hvor de kan opfange og ændre data, mens de overføres.
  • Falske Wi-Fi-netværk – Angriberne installerer er honeypot, der tilbyder gratis Wi-Fi, for at høste værdifulde data. Angriberens hotspot transporterer så alle de data, der udveksles over netværket.

Du behøver ikke bekymre dig meget over, at nogen udspionerer dit Wi-Fi derhjemme, fordi du selv ejer netværkets hardware. Men der er stadig andre trusler - i USA må internetudbyderne (ISP'er) godt sælge data om deres brugere. Selvom dataene anonymiseres, kan det stadig være en foruroligende tanke for dem, der værdsætter privatlivets fred og sikkerheden på internettet. En VPN i hjemmet gør det meget sværere for udenforstående at matche din aktivitet på nettet med dig.

Best internet security

Sådan beskytter du dine data online

Hvis du overvejer, hvordan du sikrer dig på internettet, og hvordan du beskytter dine data der, er her et par fornuftige sikkerhedstip, du kan bruge:

Aktivér multifaktorautentificering overalt, hvor du kan

Multifaktorautentificering (MFA) er en godkendelsesmetode, der får brugerne til benytte to eller flere verifikationsmetoder, når de vil tilgå deres webkonti. I stedet for bare at bede om et brugernavn eller en adgangskode, går multifaktorautentificering skridtet længere, ved at anmode om yderligere oplysninger, som fx:

  • En ekstra engangskode, som sidens autentificeringsservere sender til brugerens telefon eller e-mailadresse.
  • Svar på personlige sikkerhedsspørgsmål.
  • Fingeraftryk eller anden biometrisk information, som fx stemme- eller ansigtsgenkendelse.

Multifaktorautentificering mindsker sandsynligheden for at et cyberangreb lykkes. Når du vil sikre dine webkonti yderligere, er det en god ide at implementere multifaktorautentificering overalt, hvor det er muligt. Du kan også bruge en tredjeparts autentificeringsapp, som Google Authenticator eller Authy, til at styrke internetsikkerheden.

Brug en firewall

Firewallen fungerer som en barriere mellem din computer og andre netværk, som fx internettet. Firewalls blokerer uønsket trafik og hjælper med at forhindre ondsindet software i at inficere din computer. Dit operativ- og sikkerhedssystem kommer typisk med en forudinstalleret firewall. Det er en god ide at sikre sig, at funktionerne er aktiveret, så dine indstillinger er konfigureret til automatisk at køre nye opdateringer, når du vil maksimere din sikkerhed på internettet.

Vælg din browser med omhu

Browseren er den primære dør til internettet og derfor spiller den en afgørende rolle i internetsikkerheden. En god browser skal være sikker og hjælpe med at beskytte mod databrud. Freedom of the Press Foundation har lavet en detaljeret vejledning, der forklarer sikkerhedsmæssige fordele og ulemper mht. markedets førende webbrowsere.

Opret stærke adgangskoder, og brug en sikker adgangskodeadministrator

En stærk adgangskode hjælpe med at sikre dig på internettet. En stærk adgangskode er:

  • Lang - og består af mindst 12 tegn eller mere.
  • En blanding af forskellige tegn - det vil sige store og små bogstaver samt symboler og tal.
  • Undgår det åbenlyse - som fx fortløbende tal (1234) eller personlige oplysninger, som en person, der kender dig, kan gætte, som fx din fødselsdato eller dit kæledyrs navn.
  • Undgår tastaturrækkefølger, der er lette at huske.

Nu er det ikke længere nok at erstatte lignende tegn med bogstaver eller tal - som fx 'P@ssw0rd' i 'Password' - da hackerne kender det trick godt. Jo mere kompleks og involveret koden er, jo sværere er den at knække. Det kan hjælpe at bruge en password manager, som generere, gemmer og administrere alle dine adgangskoder på en sikker webkonto.

Hold dine adgangskoder hemmelige - undgå at dele dem med andre eller at skrive dem ned. Prøv at undgå at bruge den samme adgangskode til alle dine konti, og husk at ændre koderne løbende.

Brug et opdateret sikkerhedsprogram, som er installeret på alle dine enheder

Antivirus, der tilbyder sikkerhed på internettet, er afgørende for at sikre fortroligheden og sikkerheden på nettet. Den bedste internetsikkerheds-programmer beskytter dig mod forskellige typer at internetangreb og sikrer dine data på nettet. Det er vigtigt at holde antivirussoftwaren opdateret - de fleste moderne programmer opdaterer heldigvis sig selv automatisk, og holder sig ajour med de nyeste sikkerhedstrusler på nettet.

Sådan sikrer du din familie på nettet

Børnenes sikkerhed på nettet er afgørende - altså at beskytte børn mod skadeligt eller upassende indhold og kontakter, samt ondsindet software eller angreb. Giv dine børn gode råd om sikkerheden på nettet, der kan hjælpe med at beskytte dem.

Gode råd om børns sikkerhed

Børn bruger mere og mere tid på nettet, og det er vigtigt at tale med dem om, hvordan de sikrer sig på internettet. Det er vigtigt at sikre sig, at børnene ved, hvilke oplysninger de aldrig skal afsløre på nettet. Forklar dem fx hvorfor de ikke må oplyse deres adgangskoder private og aldrig give deres personlige oplysninger til andre. Sæt computeren i et fælles område, hvor du kan se med og overvåge brugen. Det kan hjælpe med at sikre, at børnene bruger internettet på en sikker måde.

Mange børn kan lide at se YouTube-videoer. Når du vil gør det til en mere sikker oplevelse, kan du bruge YouTubes forældrekontrol. Det kan også være en god idé at bruge YouTubes særlige app til børn, som hedder YouTube Kids. Den tilbyder en mere børnevenlig grænseflade, og appens videoer gennemgås af en kombination af menneskelige moderatorer og automatiserede filtre, som sikrer, at videoerne er passende for yngre børn.

Privacy and security on the internet

Sådan sikrer du din e-mail

E-mails blev designet til at være så åbne og tilgængelige som muligt, så folk kunne kommunikere med hinanden. Ulempen ved den store tilgængelighed er, at visse dele af e-mails ikke er sikre, så angriberne kan bruge e-mails til at skabe forstyrrelser i sikkerheden på nettet.

Hvad er e-mailsikkerhed?

E-mailsikkerhed henviser til de metoder, man bruger til at beskytte e-mailkonti og korrespondancer mod uautoriseret adgang, tab eller kompromittering. Da e-mails ofte bruges til at sprede malware, spam og phishing-angreb, er e-mailsikkerheden en vigtig del internetsikkerheden.

Sådan håndterer du e-mailspam

Spam-mails – også kendt som uønskede e-mails - er uopfordrede mails, der sendes ud i bunker. De fleste e-mailudbydere bruger algoritmer, der filtrerer spam-beskeder væk. De dukker dog alligevel stadig op i din indbakke. Du kan gøre følgende:

  • Marker spam-mails som spam – det hjælper e-mail-udbyderen med at optimere spamfilteret. Måden, du markerer en besked som spam på, afhænger af din e-mailklient - som fx Outlook, Gmail, Apple Mail, Yahoo Mail osv.
  • Du må aldrig klikke på et link eller åbne en vedhæftet fil, som kommer i en spam-mail. Så risikerer du at downloade malware på din enhed. Du fortæller i hvert fald spammerne, at din mail er aktiv og motiverer dem til at sende dig endnu mere spam.
  • Vær derfor forsigtig med, hvor du oplyser din mail-adresse. Det er en god idé at have en sekundær mail, du bare kan slette igen, som du kun bruger til tilmeldinger og abonnementer via mail. Altså en anden mail end den, du bruger til venner og familie, som også er adskilt fra den, du bruger til arbejde.
  • De fleste e-mailudbydere har en række fortrolighedsindstillinger - Dem bør du gennemgå og justere, så de bruger et niveau, du føler dig godt tilpas med.
  • Tjek tredjeparts mail-og spamfiltre. Det giver et ekstra lag cybersikkerhed, da dine mails så skal gennem to spamfiltre, før du får dem - din mail-udbyders spamfilter samt tredjeparts-appens.

Hvis du overvældes af spam, kan det være et tegn på, at din mail-adresse er blevet udsat for et databrud. Hvis det sker, bør du ændre din e-mail.

Netværkssikkerhed

Netværkssikkerhed henviser til enhver aktivitet, som er designet til at beskytte brugen og integriteten af dit netværk og dine data. Den løser en række trusler og forhindrer dem i at komme ind i eller sprede sig på dit netværk.

Sådan konfigurerer du din Wi-Fi-router, så den er sikker

Din Wi-Fi-router er en vigtigt del af internetsikkerheden. Den kontrollerer al indgående og udgående trafik og styrer adgangen til dit Wi-Fi-netværk og dermed også alle dine telefoner, computere og andre enheder. Routernes sikkerhed er blevet forbedret gennem de senere år. Du kan dog stadig selv gøre noget for at forbedre internetbeskyttelsen.

Det er fx vigtigt at ændre routerens standardindstillinger, som fx routerens navn og loginoplysninger, der bør været noget af det første, du gør. Det hjælpe med at gøre dit Wi-Fi-netværk mindre attraktivt for potentielle hackere, da det fortæller, at denne router administreres aktivt.

Der er flere forskellige funktioner og indstillinger, du kan deaktivere, når du vil øge sikkerheden på din Wi-Fi-router. Funktioner, som fjernadgang, Universal Plug and Play og Wi-Fi Protected Set-Up er ting, som malware-programmerne ofte udnytter. Selvom de kan være praktiske, bliver dit hjemmenetværk mere sikkert, når du slukker dem.

Brug et VPN, især når du bruger offentligt Wi-Fi

Den bedste måde at beskytte dine data på nettet, når du bruger offentligt Wi-Fi, er at bruge et virtuelt privat netværk (VPN). VPN'et opretter en krypteret tunnel mellem dig og den eksterne server, der drives af en VPN-tjeneste. Al din internettrafik føres gennem tunnelen, som sikrer dine data bedre. Hvis du bruger et offentligt netværk, sammen med dit VPN, kan andre på netværket ikke se, hvad du laver - hvilket giver en bedre internetbeskyttelse.

Netværkssikkerhed og tingenes internet (IoT)

Begrebet Internet of Things (IoT) bruges til at beskrive andre fysiske enheder, udover computere, telefoner og servere, der opretter forbindelse til internettet, som kan indsamle og dele data. IoT-enheder kan fx være bærbare fitness-trackere, smarte køleskabe, smarte ure og stemmeassistenter, som Amazon Echo og Google Home. Man mener, at der i 2026 vil være installeret 64 milliarder IoT-enheder verden over.

Alle de enheder, der er forbundet til internettet, medfører nye muligheder for at informationer kompromitteres. Der deles flere data end nogensinde før, via IoT, og dataenes karakter kan også være ganske følsom. Det understreger behovet for at yderst opmærksom på trusler mod internetsikkerheden og at praktisere god cybersikkerhed.

Mobil sikkerhed på nettet

Mobil sikkerhed henviser til de teknikker, man bruger til at sikre data på mobile enheder, som smartphones og tablets, og er et andet aspekt af internetbeskyttelsen.

Sådan finder du ud af, om din telefon aflyttes

Din smartphone kan være sårbar over for aflytninger, især hvis den er det, man kalder jailbroken eller rooted. Telefonaflytning giver tredjepart mulighed for at aflytte dine opkald eller læse dine beskeder. Hvis du er bekymret for, at din telefon muligvis er blevet hacket, kan du fx kigge efter usædvanlig baggrundsstøj under opkaldene. Du kan også kigge efter, om din telefons batteri tømmes hurtigere end normalt eller om den i det hele tager opfører sig på andre mærkelige måder.

Hvis din telefon ser ud til at tænde eller slukke sig selv, eller hvis der vises apps, som du ikke husker selv at have installeret, kan det indikere, at en anden har adgang til din telefon. Hvis du får mærkelige SMS'er, der indeholder en underlige række bogstaver og tal, eller får en højere telefonregning end normalt, kan det også indikere telefonaflytning.

Hvis du er bekymret for din mobils sikkerhed, får du flere råd om mobil sikkerhed her.

Hvad er telefonspoofing, og hvordan stopper du det?

Spoofing involverer generelt cybersvindlere, der prøver at overbevise dig om, at oplysningerne kommer fra en betroet kilde. Telefonspoofing er, når svindlerne bevidst forfalsker de oplysninger, du ser på opkalds-ID'en for at skjule deres identitet. De gør det, så ofrene tror, at det indgående opkald kommer fra deres eget lokalområde eller et nummer, de allerede kender.

Når du vil stoppe telefonspoofing, skal du se, om din telefonudbyder har en tjeneste eller app, der kan identificere og forhindre spamopkald. Du kan også tjekke tredjepartsapps, som RoboKiller eller Nomorobo, der hjælper dig med at screene opkald - vær dog opmærksom på, at disse apps også kræver, at du deler dine private oplysninger med dem.

Typisk er det bedste, du kan gøre, hvis du modtager et opkald fra et ukendt nummer, slet ikke at besvare det. Det er en dårlig idé at besvare svindelopkald, fordi det får svindlerne til at se dig som et potentielt mål.

Sådan fjerner du spyware fra din telefon

Hvis du ser tegn på, at din smartphone er inficeret med spyware, bør du tjekke de apps, der er installeret på din enhed. Fjern alt det, du er usikker på, eller som du ikke kan huske selv at have installeret.

Det kan hjælpe at opdatere telefonens operativsystem, før du går til yderligheder, som at nulstille din telefon til fabriksindstillingerne. Selvom det kan være ubelejligt, kan det dog være værd at gøre, hvis du er bekymret for, at din telefons sikkerhed er blevet kompromitteret.

Du kan bruge Kaspersky Internet for Android til at identificere og fjerne ondsindede vira og malware fra Android-telefoner. Vores detaljerede artikel om, hvordan du fjerner en virus fra Android, forklarer også, hvordan du gør det manuelt.

Tips til internetsikkerheden: Sådan beskytter du dig online

Hvad er så de bedste måder at beskytte sig på nettet på? Følg dette, når du vil beskytte dig mod internettets sikkerhedstrusler og de forskellige typer af internetangreb:

Du skal bruge internet-sikkerhedssoftware, der beskytter dig døgnet rundt

Den bedste internet-sikkerhedssoftware beskytter dig mod flere forskellige internet-sikkerhedstrusler, som fx hacking, vira og malware. Et omfattende internet-sikkerhedsprodukt skal kunne finde enhedernes sårbarheder, blokere cybertrusler, før de gør skade, og isolere og fjerne akutte farer.

Bloker adgangen til webcam, så du sikrer dit privatliv

Webcam-hacking betyder, at hackerne tilgår din mobils og computers kameraer og optager dig. Denne internet-sikkerhedstrussel kaldes 'camfecting'. Antallet af registrerede angreb er relativt lavt, skønt de fleste sker uden, at offeret nogensinde opfatter, at han eller hun er kompromitteret, hvilket betyder, at personen ikke tæller med i statistikkerne.

En simpel måde at blokere adgangen til webcamet er med lidt tape - men nu, hvor mange bruger videomøder dagligt på jobbet eller til at holde kontakten, er det ikke altid lige praktisk. En meget bedre forebyggelsesmetode er at bruge en antivirusløsning, der tilbyder webcambeskyttelse - og Kaspersky Internet Security tilbyder netop denne funktion. Det er også en god ide at slukke for din stationære eller bærbare computer, når den ikke er i brug.

Annonceblokkere (ad-blockere) beskytter dig mod malvertising

Annonceblokkere sletter hjemmesidernes annoncer - og når de blokerer andre annoncer, der vises, fjerner du risikoen for at se og klikke på en annonce, der kan være skadelig. Annonceblokkere har flere andre fordele. De kan fx også reducere antallet af cookies, der gemmes på din maskine eller øge din fortrolighed på internettet, ved at reducere sporing, spare båndbredde, hjælpe sider med at blive indlæst hurtigere og forlænge batteriets levetid, på de mobile enheder.

Nogle Annonceblokkere er gratis, mens andre koster penge. Husk på, at det ikke er alle annonceblokkere, der blokerer enhver reklame, og at nogle sider måske ikke optimalt, når du har aktiveret annonceblokkeren. Du kan dog justere annonceblokkeren, så den tillade annoncer fra eller på bestemte sider.

Pas på hele familien, med forældrekontrol

Forældrekontrol henviser til de indstillinger, som styrer det indhold, dit barn kan se på internettet. Forældrekontrol, der bruges sammen med fortrolighedsindstillingerne, hjælper med at øge børnenes internetsikkerhed. Opsætningen af forældrekontrollen afhænger af platformen og enheden - Internet Matters har en lange række trinvise vejledninger, som passer til hver platform. Du kan også overveje brugen af en forældrekontrol-app, som Kaspersky Safe Kids.

PC Cleaner

PC Cleaneren er et værktøj, der fjerner unødvendige og midlertidige filer eller programmer fra dit system. Kaspersky Premium kommer med en PC cleaner, hvor du kan finde og fjerne de applikationer og browserudvidelser, som du sjældent bruger, eller som er installeret, uden dit samtykke.

Beskyttelse på tværs af platforme

Moderne internetbeskyttelse bør dække alle de enheder, vi bruger på nettet - laptops, desktops, smartphones og tablets. Den bedste internetsikkerhedssoftware lader dig installere antivirusprogrammet på flere enheder og beskytter dig mod internettets sikkerhedstrusler, på tværs af flere platforme.

Sikker netbank og shopping på nettet

Tips om sikkerheden, når du handler på nettet:

  • Sørg for, at du handler på en sikkert hjemmeside - URL'en skal starte med https:// i stedet for http:// - 'S'et' står for 'sikker' og viser, at siden har et sikkerhedscertifikat. Der bør også være et hængelåseikon til venstre for adresselinjen.
  • Tjek URL'en omhyggeligt - Svindlerne opretter ofte falske sider, der har URL'er, som ligner de ægte. De skifter bare et eller to bogstaver i URL'en, for at narre dig.
  • Undgå at give nogen økonomiske oplysninger, når du bruger offentligt Wi-Fi.

Tip til sikkerheden på netbanken er fx:

  • Undgå altid at angive nogen økonomiske eller personlige oplysninger, når du bruger offentligt Wi-Fi.
  • Brug stærke adgangskoder, og skift dem løbende.
  • Brug multifaktorautentificering, når det er muligt.
  • Indtast selv din banks URL eller brug din bank-app, i stedet for at klikke på links, som står i e-mails - så du undgår at blive ramt af en phishing-fidus.
  • Tjek dine kontoudtog regelmæssigt og kig efter transaktioner, du ikke genkender.
  • Hold dit operativsystem, din browser og dine applikationer opdaterede. Det sikrer, at eventuelle kendte sårbarheder løses løbende.
  • Brug et robust internetsikkerhedsprodukt, som de produkter, der tilbydes af Kaspersky.

I en verden, hvor vi bruger en stor del af vores liv på nettet, er internetsikkerheden vigtig at tænke på. Det, at forstå, hvordan du overvinder internettets sikkerhedstrusler og de forskellige typer af internetangreb, er nøglen til at sikre og beskytte dine data på nettet.

Relaterede artikler:

Anbefalede produkter:

Internetsikkerhed: Hvad er det, og hvordan beskytter du dig selv, når du er online?

Internetsikkerhed henviser til at være sikker, når du er på nettet. Se mere om fortrolighed og sikkerhed på internettet, de forskellige slags internetangreb og hvordan du beskytter dine data på nettet.
Kaspersky logo

Relaterede artikler